Zlínská onkologie dostala od nadace Život je dar rekordních 404 tisíc

ZLÍN – Nadační fond Život je dar předal rekordních 404 tisíc korun Komplexnímu onkologickému centru Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Peníze jsou výtěžkem z benefičních akcí, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Fond uspořádal na konci února na více než 20 místech benefiční akce, do kterých ses zapojila sportovní centra, kluby nebo kulturní instituce ve Zlíně. „Všech 145 umělců, trenérů, lektorů, herců, moderátorů se vzdalo svých honorářů, a tak mohlo být 100% ze všech příjmů věnováno onkologii v nemocnici,“ uvedl zakladatel fondu Lukáš Lauman.

Peníze pomohou nemocným. „Jsme rádi, že lidem ve Zlíně stejně jako nám není lhostejný osud onkologicky nemocných a chtějí pomáhat. Letos se osobně do benefičního dne zapojilo téměř 2 000 lidí a to je skvělé,“ doplnil Lauman.

Jen ve zlínské nemocnici se každoročně léčí 9 000 onkologických pacientů a dalších 1200 každoročně přibývá. Onkologickým onemocněním trpí v České republice přes půl milionu pacientů. „Snažíme se našim pacientům neustále zkvalitňovat léčbu i prostředí, ve kterém se u nás pohybují. Nadační fond Život je dar nás podporuje už třetím rokem a my si toho nesmírně vážíme. Z výtěžku fondu nakoupíme dokovací stanice s infuzními pumpami,“ uvedl primář onkologického oddělení zlínské nemocnice Milan Kohoutek.

Fond už loni daroval zlínské onkologii v roce 2015 částku přes 150 tisíc korun a loni přes 330 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x