Osvobození města si v Uherském Brodě připomenou i pochodem s lampiony

UHERSKÝ BROD - Obyvatelé Uherského Brodu uctí v úterý 25. dubna památku obětem druhé světové války. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Elen Sladká, na programu bude nejprve pietní akt a o tři dny později se pak ještě uskuteční speciální pietní pochod.

V úterý 25. dubna v 10.00 hodin se představitelé města společně se zástupci Klubu výsadkových veteránů Zlín sejdou u pamětní desky na uherskobrodské radnici, která je věnována V. B. Lužovi, Vladimíru Kubíčkovi, Janu Stanovskému a Janu Křivdovi. U památníku Rudoarmějců položí květiny a v 10.30 hodin se uskuteční pietní akt u památníku obětem II. světové války.

Tím ale připomínka válečných událostí v Uherském Brodě nekončí. V pátek 28. dubna totiž dobrovolní hasiči z Těšova pořádají veřejný Pietní pochod k pomníku padlých s lampionovým průvodem a ohňostrojem. „Pochod se koná u příležitosti 72. výročí osvobození obcí Újezdce a Těšova a zároveň oslav 120. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v Těšově,“ upřesnila Sladká.

Sraz účastníků pochodu je v 19.00 hodin u hasičské zbrojnice v Těšově. Průvod se pak vydá k pomníku padlých hrdinů u areálu TJ Sokol. Slavnostní salva a ohňostroj je naplánován na 20.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x