Cyklostezku v Malenovicích ohrožuje voda, platí zde zákaz vstupu

ZLÍN - Vydatné srážky působí na mnoha místech Zlínského kraje problémy, ty se nevyhýbají ani Zlínu. Část cyklostezky v Malenovicích je pod vodou a platí zde zákaz vstupu, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Zákaz vstupu na cyklostezku, která se ocitla pod vodou, vyhlásila Městská policie Zlín. Jak dlouho sem lidé nebudou moct jít, se zatím neví, zákaz platí do odvolání.

Situaci pečlivě sledujeme a jsme připravení na další vývoj reagovat,“ ujistil primátor Miroslav Adámek. „Pro cyklostezku v Malenovicích jsem vydal zákaz provozu a vstupu,“ uvedl Milan Kladníček, ředitel Městské policie Zlín.

Ve Zlíně nyní platí první stupeň povodňové aktivity, hladina Dřevnice je ve výšce 170 centimetrů. Strážníci monitorují i její přítoky. Pracuje již také část povodňové komise.

První stupeň povodňové aktivity platí také na Dřevnici v Kašavě, Luhačovickém potoku, Rožnovské Bečvě ve Valašském Meziříčí či ve Stanovnici v Karolince pod přehradou. Druhý stupeň povodňové aktivity platí v Bystřičce nad i pod přehradou a také na Vsetínské Bečvě v Jarcové.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x