Zámek v Zoo Zlín láká na speciální prohlídky plné magie

ZLÍN - Magii Filipojakubské noci budou moci okusit také návštěvníci Zoo Zlín, zámek Lešná totiž o víkendu chystá speciální prohlídky na toto téma. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Návštěvníci se v průběhu prohlídky zámku budou moci seznámit s kouzelnou mocí bylin a způsoby prastarého přírodního čarování. Navíc v neděli 30. dubna bude od 10.00 do 14.00 hodin v Tyrolském domě otevřena poradna známé valašské bylinkářky Vandy Vrlové z Valašského Meziříčí. Od 13.00 do 14.00 se pak s touto bylinkářkou uskuteční v sále v 1. patře Tyrolského domu ještě beseda. Bylinkářka zájemcům poradí, jak léčivé byliny používat, a také nabídne ochutnávku léčivého čaje z devatera bylin podle vlastní receptury.

Filipojakubská noc v našich končinách bývala vnímána jako noc tajemná, kdy měly čarodějnice nejsilnější moc. Bývaly bohužel doby, kdy za čarodějnice byly prohlašovány moudré léčitelky, které rozuměly síle přírody, uměly ji využívat a lidem pomáhaly prostřednictvím bylin. „Průvodci na zámku Lešná během tohoto víkendu seznámí během prohlídkové trasy s čarovnou mocí bylin. V devíti zámeckých sálech jsme připravili devět bylin, které souvisely s magií, čarováním, ale také láskou. Na Filipojakubskou noc totiž navazuje první máj, svátek všech zamilovaných,“ upřesnila Bujáčková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x