Vydatné srážky zaměstnávají hasiče především na Vsetínsku

VSETÍNSKO, ZLÍNSKO - V 5:43 hodin byla na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámena první událost způsobená vydatnými dešti. Od této chvíle se příslušníci operačního střediska a hasiči z profesionálních i dobrovolných jednotek především na Vsetínsku téměř nezastavili.

Kvůli vydatným srážkám museli hasiči od rána do 13:00 hodin vyjíždět k celkem 33 událostem tohoto typu. Jednalo se především o čištění ucpaných kanalizačních vpustí, propustků nebo čerpání vody ze zaplavených sklepů a komunikací. Z celkového počtu výjezdů vzniklo 30 událostí v okrese Vsetín, dvě na Zlínsku a jedna na Kroměřížsku.

Mezi netradiční zásahy patří událost v obci Ústí, kde docházelo vlivem proudící vody k  odplavování břehu nad železniční tratí. Na místo byly povolány profesionální i dobrovolné jednotky, které po naplnění protipovodňových pytlů odklonily přitékající vodu mimo zasažený svah.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’62584′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1494‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚62584‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x