V Kroměříži se chystá třídenní gastronomický festival

KROMĚŘÍŽ - Ve dnech 26. - 28. května 2017 se bude konat již 7. ročník gastronomického festivalu v areálu kroměřížského hotelu Octárna s názvem Moravia Qualivo Food Festival Kroměříž 2017. Jeho pořadatelé informovali o festivalu server Zlin.cz.

Cílem a myšlenkou gastronomické akce je podle organizátorů představit špičkové podniky z různých koutů republiky, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především soutěžní pokrm. Toto zadání je pro všechny zúčastněné podmínkou a jídlo je soutěžní. Pro letošní ročník vybrali pořadatelé téma, Jak vařily naše babičky tak trošku v moderní úpravě. Základní surovinou soutěžního pokrmu bude tentokrát prémiové maso Qualivo z českých chovů.

Součástí akce je doprovodný program a soutěž o nejchutnější pokrm. Vše doplní stánky s alkoholickými i nealkoholickými nápoji. Během celého festivalu bude na hlavním pódiu probíhat komentovaný program, který se bude samozřejmě týkat vaření. V sobotu večer se mohou lidé těšit i na živou hudební produkci.

Nad festivalem převzal záštitu ministr zemědělství Marian Jurečka.