Řezbáři na Pustevnách vytvoří dřevěné sochy zvířat pro naučnou stezku

PUSTEVNY - Řezbáři budou od čtvrtku do neděle na Pustevnách v Beskydech tvořit dřevěné sochy zvířat, které následně vyzdobí novou naučnou stezku. Již v loňském roce jsme začali s vyřezáváním zvířátek, které se nachází v místní krajině, řekla dnes serveru Zlin.cz za pořadatele Dita Korčák Hrtusová. K dokončení stezky podle ní chybí například ovce, jezevec či zajíc.

Řezbářské sympozium se na Pustevnách koná potřetí. Loni řezbáři vytvořili například medvěda, divočáka, vlka, sovu nebo orla. Pořadatelé chtějí návštěvníky Pusteven seznámit s typickými druhy zvířat, které v lokalitě žijí. Naučná stezka by měla být dokončena na letní prázdniny. Řezbáři přijedou ve čtvrtek, první díla by měla být k vidění v pátek.

Na víkend je pak kromě prohlídky práce sochařských mistrů připraven i zábavný program. Špičkoví řezbáři z České a Slovenské republiky vytvoří nejen díla pro zkrášlení areálu, ale také poměří své síly v divácky velmi úspěšném řezání na čas. „Během jedné hodiny musejí vyřezat ze špalku sochu podle vlastního výběru. Ihned po skončení bude probíhat dražba soch,“ popsala Korčák Hrtusová.

Součástí programu bude i jarmark s místními výrobky. Děti si budou moci projít lesní stezku, na které je bude čekat pět zastávek. Každá bude věnovaná jednomu lesnímu zvířeti. Dílnička zase prověří znalosti dětí o lese a stromech. Akce začíná po oba dny v běžeckém areálu představením řezbářů v 9:30. Hodinová soutěž v řezání se koná v 11:00. Program v sobotu i v neděli skončí v 17:00. Vstupné se neplatí. Bližší informace jsou na webu www.pustevny.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x