Lapp Kabel slavnostně otevřel v Otrokovicích halu na výrobu kabelů, přijme nové zaměstnance

OTROKOVICE - Společnost Lapp Kabel slavnostně otevřela v Otrokovicích novou halu pro výrobu kabelů určených převážně pro strojírenský a automobilový průmysl. V Otrokovicích nyní pracuje 152 zaměstnanců, z toho ve výrobní hale 35. "Pokud se plány dalšího rozvoje firmy naplní, v horizontu tří let počítáme s navýšením pracovních míst až na 200," uvedl jednatel Lapp Kabel René Sedlák.

Hala je součástí nového evropského centra, které se zabývá přípravou kabelového řešení na míru. Firmě se podařilo nastavit nové výrobní procesy i technologické postupy a zavést do výroby nové moderní stroje. „Díky tomu dokážeme být konkurenceschopní a nabízet našim zákazníkům nejmodernější spolehlivá kabelová řešení,“ řekl vedoucí výroby Jan Vymětal.

Nová výrobní hala v Otrokovicích je na ploše 1900 metrů čtverečních a Lapp Kabel do ní investoval jeden milion eur (asi 26,5 milionu korun). Stavba začala v květnu loňského roku a provoz odstartoval na začátku letošního roku.

„Za prvních pět měsíců provozu se nám podařilo realizovat objednávky jak z tradičního českého průmyslového oboru obráběcích strojů, tak i pro řadu zákazníků z různých odvětví z celé Evropy. Jednou z nejvýznamnějších byla zakázka pro italského výrobce plochých zobrazovacích panelů a fotovoltaických článků,“ doplnil Vymětal. Od června se navíc výrobní kapacity rozšíří i o výrobu plněných robustních ocelových energetických nosičů vážících až jednu tunu.

Lapp Kabel v Otrokovicích již v roce 2008 otevřel administrativní a logistické centrum, po doplnění o výrobní halu ušetří za přesun materiálu. V hospodářském roce 2015/2016 měl tržby za vlastní výrobky a služby a za zboží zhruba 755 milionů korun, meziročně o 30 milionů korun nižší. Podle Sedláka to zavinil nižší export do Ruska, nižší investice v oblasti těžby ropy a chybějící dotační tituly na nákup obráběcích strojů v České republice. Lapp Kabel za rok 2015/2016 vykázal zisk přes 61 milionů korun, meziročně o 5,5 milionu nižší.

Lapp Kabel v Česku působí kromě Otrokovic i v Holešově a Praze. Ke 30. září loňského roku měl celkem 193 zaměstnanců. Společnost je součástí celosvětově působící skupiny Lapp s centrálou v německém Stuttgartu. Obrat skupiny se pohybuje kolem 900 milionů eur (téměř 24 miliard korun) a zaměstnává přibližně 3500 lidí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x