Zlínská radnice chce zkrášlit město uměleckými díly

ZLÍN - Zlínská radnice plánuje ozvláštnit ulice města originálními uměleckými díly. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

Město Zlín vyhlašuje otevřenou výzvu pro výtvarné umělce a architekty do projektu nazvaného Třetí prostor. „Cílem projektu je nalézt vhodná místa na veřejně dostupných prostranstvích města Zlína a navrhnout umělecké intervence, které zdůrazní potenciál zvolených lokalit,“ vysvětlil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má projekt za radnici na starosti.

Zájemci se mohou do soutěže přihlásit nejpozději do 31. srpna. Bližší informace získají výtvarníci na webových stránkách zlínské radnice, kde jsou podmínky a harmonogram soutěže. Zástupci města Zlína nabízejí také komentovanou prohlídku městem pro všechny umělce, kteří mají zájem.

Návrhy umělců a architektů budou posléze vystaveny v prostorách radnice ve 2. patře, a to během září a října. V září vybere hodnotící komise až pět návrhů, jejichž autorům vyplatí skicovné ve výši 30 tisíc korun. Vybraní umělci pak svůj návrh ještě rozpracují, a to včetně rozpočtu. Ten nesmí přesáhnout částku milion korun včetně DPH. Vítězný návrh pak vzejde z druhého kola hodnocení, které je naplánováno na první polovinu listopadu. Samotná realizace vítězného projektu se předpokládá v období od ledna do srpna roku 2018.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x