Hvězdami prvního dne Masters of Rock budou skupiny Sabaton a Stratovarius

VIZOVICE – Skupiny Sabaton a Stratovarius budou největšími hvězdami prvního dne čtyřdenního metalového festivalu Masters of Rock, který začne ve čtvrtek ve Vizovicích. Sabaton navíc vystoupí s Filharmonií Bohuslava Martinů ze Zlína, vyplývá ze stránek festivalu.

Celý festival odstartuje prvním koncertem ve 12:00 česká skupina Fleret se Zuzanou Šulákovou. Po nich budou následovat další účinkující jako Brother Firetribe, The Charm The Fury, Majesty, Elvenking, Battle Beast a Death Angel.

Ve 20:50 přijde na řadu Stratovarius, finská metalová skupina, která vznikla v 80. letech minulého století. Proslavila se například hity jako Hunting High and Low nebo Black Diamond. Kapela od té doby prošla obměnou, nyní ji tvoří zpěvák Timo Kotipelto, klávesista Jens Johansson, kytarista Matias Kupiainen, baskytarista Lauri Porra a na bicí hraje Rolf Pilve.

Po kapele Stratovarius nastoupí ve 22:50 se zlínskou filharmonií Sabaton, švédská skupina založená v roce 1999. Známé jsou například její skladby Primo Victoria, Back in Control, The Last Stand nebo Resist and Bite. Jejími členy jsou zpěvák Joakim Brodén, baskytarista Pär Sundström, kytaristé Chris Rörland a Tommy Johansson a na bicí hraje Hannes Van Dahl.

Filharmonie Bohuslava Martinů už má zkušenosti s metalovými zpěváky. V minulosti spolupracovala například s operní divou Tarjou Turunen, která proslavila skupinu Nightwish. Před více než 10 lety z ní ale odešla a dala se na sólovou dráhu. Před lety vystoupila s filharmonií ve Zlíně.

Po Sabatonu s filharmonií uzavře první festivalový den skupina Pain. Do neděle se v dalších dnech představí účinkující jako Harlej, Epica, Sepultura, Serenity, Delain, Saxon, Kreator, Iron Savior, Rage nebo Edguy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x