Své produkty přijeli do Velkých Karlovic předvést regionální výrobci z řad zástupců farem, ale i drobných zemědělců, kteří vyrábějí spíše pro sebe a své známé. Vítězem se stala Biofarma Horut z blízkého Rožnova pod Radhoštěm, která patří k tradičním účastníkům a pravidelně také obsazuje některou z předních příček. Letos získala první místo za nízkotučný horský kravský sýr. Druhé místo obsadila Anna Vašutová a třetí Barbora Kováříková, obě z Velkých Karlovic. „Celkově byla letos účast výrobců přímo z naší obce velmi hojná. Je potěšující, že se jejich práci ve Velkých Karlovicích daří,“ uvedla za pořadatele Zuzana Vašutová.
V soutěži byly zastoupeny hlavně sýry kozí a kravské, v menší míře ovčí. „Ovčí sýry, ačkoliv měly na Valašsku v minulosti největší tradici, se v soutěži pro svou pracnost a menší výtěžnost z mléka objevují bohužel jen zřídka,“ dodala Zuzana Vašutová.
Soutěž se těšila také velkému zájmu návštěvníků. Ti mohli vedle poroty hlasovat, který sýr jim nejvíc chutná. V jejich hlasování zvítězil sýr Greyer, rovněž z rožnovské biofarmy.