V kraji je to samá uzavírka. Opravy silnic jsou v plném proudu

ZLÍNSKÝ KRAJ – Chce to trpělivost. Nic jiného totiž řidičům ani nezbude. Silničáři totiž začali s tradičními letními opravami cest ve Zlínském kraji. Na řadě míst tak musejí šoféři počítat s objížďkami nebo dlouhými kolonami.

Řidičům teď nastává období, kdy se musejí obrnit trpělivostí. V regionu se teď na mnoha místech opravují cesty. „Je to opravdu o nervy. Kamkoliv chci jedu, narážím jenom na objížďky anebo mě brzdí kolony. Úsek, který jindy zvládnu za půl hodiny, teď projíždím i hodinu a víc. Kvůli tomu musím i dřív vstávat, abych vůbec stihl dojet včas do práce,“ postěžoval si řidič Jiří Zálešák. „Udělat se to musí, co nadělám,“ pokrčila rameny šoférka Adéla Kovaříková.

Delší cesta čeká na ty řidiče, kteří míří do Uherského Hradiště. Kvůli uzavírce v Bohuslavicích u Zlína, kde se rekonstruuje křižovatka, totiž musejí jet přes centrum krajského města. Ale konkrétně tam je v pondělí zastavila oprava cesty v místní části Podhoří. Kolona měla bezmála půl kilometru. Značné zpoždění nabíraly i vozy městské hromadné dopravy. „Problémy nám začaly již kolem půl deváté. V některých chvílích dosahovalo zpoždění až osmnáct minut, což nám narušilo pravidelnost provozu ve značné části sítě,“ informoval mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.

Na uzavírky a objížďky mohou narazit šoféři na Zlínsku například v Ludkovicích a Trnavě. Na Kroměřížsku je to v Holešově, Brusném, Roštění, Litenčicích. Na Slovácku se opravují cesty v Sušicích a Hluku. „Sezona stavebních prací v letním období vrcholí. Mnohé dopravní omezení se snažíme, pokud je to možné, realizovat právě o prázdninách., kdy jezdí méně autobusů, děti necestují do škol a i běžní zaměstnanci čerpají dovolenou,“ vysvětlil šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Podrobné informace o aktuálních uzavírkách najdete na www.rszk.cz/uzavirky, a také na www.dopravniinfo.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x