Diváci na „Barumce“ dostanou leták ohledně prasečího moru

ZLÍNSKO – V souvislosti s africkým morem prasat se minulý týden krajská radní pro zemědělství a životní prostředí Margita Balaštíková zúčastnila zasedání Národního centra pro tlumení nákazy. Na základě doporučení z tohoto jednání poté s pořadateli Barum Czech Rally Zlín dohodla, že v zájmu větší bezpečnosti a tlumení nákazy se rychlostní zkouška, která se pojede ve Slušovicích, přesune na druhou stranu města, uvedl pro server Zlin.cz Jan Vandík.

Důvodem přesunu je snaha, aby se závodní automobily ani diváci neobjevovali v prostoru, který je označen jako zvláště rizikový a je ohraničen elektrickým ohradníkem.

„Současně jsme se s vedením soutěže domluvili, že divákům bude rozdán letáček, v němž bude vyznačeno, kde se nemohou pohybovat pěšky a zajíždět svými vozidly. Zároveň tam bude v českém i anglickém jazyce uvedeno, jak se mají chovat po dobu soutěže, co mají dělat v případě, že by někde nalezli uhynulé prase, nebo že by například prase vyběhlo na cestu a bylo sraženo závodním vozidlem,“ vysvětlila Balaštíková.

Tyto informace budou podle jejích slov i součástí oficiálního tištěného programu soutěže. „

„Společně se tak snažíme, aby si diváci mohli užít plnohodnotný závod a nedošlo k závažnému porušení mimořádných veterinárních opatření a roznesení nákazy. Podporuje nás v tomto Agrární komora Zlínského kraje, Agrární komora ČR a současně také prezident Svazu chovatelů prasat,“ uvedla radní Margita Balaštíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x