Ve Štípě někdo vystřelil na jedoucí autobus

ZLÍN – ŠTÍPA – Kdo střílel ve Štípě na projíždějící autobus? Tím se nyní zabývají policisté, sdělila serveru Zlin.cz jejich mluvčí Lenka Javorková.

Zlínští policisté přijali ve středu večer nezvyklé oznámení od řidiče linkového autobusu. Ten mužům zákona sdělil na tísňovou linku 158, že mu při jízdě někdo střelil do skla autobusu.

Případ se udál krátce po sedmé hodině večerní. Řidič autobusu projížděl místní částí Štípa ve směru na Kostelec, když na kloubový autobus náhle někdo vystřelil. „Uvnitř v daný okamžik sedělo deset lidí. Po nárazu střely praskla skleněná výplň posledního okna před kloubem a uvnitř autobusu poté proletěl na protilehlou stranu úlomek skla,“ popsala situaci Javorková.

Naštěstí žádný z cestujících nebyl zraněn. Celková škoda poškozením skla autobusu se vyšplhala na osm a půl tisíce korun.

Dosud neznámý pachatel, po kterém policisté pátrají, se dopustil svým jednáním trestného činu poškození cizí věci. Nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí až roční pobyt za mřížemi.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x