Návštěvníky Garden Food Festivalu neodradilo ani špatné počasí

ZLÍN - I přes nepříznivé víkendové počasí navštívilo druhý ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně asi pět až šest tisíc lidí. Jak serveru Zlin.cz sdělil za pořadatele Pavel Vysloužil, s ohledem na počasí jde o poměrně úspěšnou návštěvnost.

Druhý ročník Garden Food Festivalu nabídnul opět zajímavé koncepty české i zahraniční kuchyně od místních i přespolních restaurací a regionálních vystavovatelů. „Rádi bychom poděkovali lidem, že nám zachovali přízeň a dorazili. Určitě je to pro nás signál, že má smysl uspořádat festival ve Zlíně i v příštím roce,“ vzkázal Vysloužil.

Více než sedmdesátka restaurací a regionálních firem nabízela gurmánské lahůdky i osvědčenou klasiku. „Největší úspěch ale jednoznačně trhaná masa na všechny možné způsoby. S velkým ohlasem se setkalo i tradiční argentinské Lomito a klobása Choripan. Stejně jako v předchozích letech i letos mohli návštěvníci zkusit i delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. Například náš tradiční host a obhájce titulu Zlatý kuchař Honza Punčochář letos přivezl hovězí loupanou plec nebo grilovaná vepřové žebírka marinovaná v černém pivu,“ podotkl Pavel Vysloužil.

O tom, že i zdravé jídlo může být současně velmi chutné, přesvědčili hosty i šéfkuchaři zlínských restaurací, které uspěly při hlasování mezi návštěvníky. V tradiční anketě o nejlepší restauraci zvítězil zlínský Restaurace UNO Zlín, druhé místo obsadila olomoucká restaurace Lobster a o třetí pozici se podělila cukrárna Ollies a Fit Foodie Restaurant ze Zlína.

Na pódiu se během víkendu vystřídaly kuchařské celebrity v čele s hlavní tváří festivalu Zdeňkem Pohlreichem, který v neděli bavil diváky hned třikrát. „Na Garden Food Festivalu je vždycky parádní atmosféra. To se potvrdilo i dnes. Jsem překvapený, kolik lidí přišlo i přes špatné počasí,“ konstatoval populární „šéf“. Kromě něj bavili návštěvníky například michelinský kuchař Radek Kašpárek, herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, Zlatý kuchař Jan Punčochář a řada dalších.

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty a přiváží špičkové kuchaře.

Festival se poprvé konal v roce 2015 v Olomouci. Za tři roky své existence si získal přízeň tisíců milovníků dobrého jídla a pití. V premiéře se Garden Food Festival uskutečnil letos také v industriálním prostředí areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Ve Zlíně se konal v tomto roce podruhé.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’84967′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1684‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚84967‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>