Zloděj ženě vybílil dům, vzal obrazy, porcelán, řeznické nože i sekačku

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Pořádnou spoušť objevila čtyřiašedesátiletá žena ve svém domě ve Valašských Kloboukách. Zloděj využil její nepřítomnosti a dům jí doslova vybrakoval - bral vše, co mu přišlo pod ruku, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtyřiašedesátiletá majitelka domu ve Valašských Kloboukách žije trvale v Rožnově pod Radhoštěm a do domu přijela přibližně po dvou měsících. Když ale vešla dovnitř, čekal ji pořádný šok. Do týdny prázdného domu se totiž vloupal neznámý zloděj a nepohrdl vůbec ničím – ze stěn strhal osm obrazů, ukradl sbírku porcelánu, dvoje starožitné hodiny, ale i řeznické nože, nejrůznější pracovní nářadí nebo benzinovou sekačku na trávu. Škoda na ukradených věcech byla vyčíslena na více než 33 tisíc korun, poškozením okna vznikla škoda za asi dva tisíce korun.

Kdy přesně byl dům vykraden, je zatím nejasné. Podle valašskoklobouckých policistů se neznámý pachatel dopustil hned dvou trestných činů, a to krádeže a porušování domovní svobody. „Pokud se nám zloděje podaří vypátrat a usvědčit, může mu v případě jeho odsouzení hrozit trest odnětí svobody až na tři roky,“ konstatovala policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x