Majitel nevěstince jde k soudu

ZLÍN, KROMĚŘÍŽ -  Na lavici obžalovaných stane v pondělí další z kuplířů, kterému policie překazila jeho „výdělečný“ business. Podnikatel A. C. je obžalovaný z toho, že na Kroměřížsku takřka deset let provozoval erotický podnik, v němž byly zaměstnány i neplnoleté dívky.

Celý případ se začal odehrávat takřka před třinácti lety. Obžalovaný A. C. měl pořádat různé akce a párty v soukromí, které však ale sloužily jako zastírací manévr pro provozování prostituce. „Při těchto akcích byly totiž nabízeny najaté dívky a ženy, které poskytovaly sexuální služby,“ upřesnila mluvčí brněnského krajského soudu Eva Sigmundová. Doplnila ještě, že některé z najatých dívek navíc v době, kdy provozovaly toto „řemeslo“, neměly ještě ani osmnáct let. Tento podnik fungoval až do roku 2014.

Během těchto párty se navíc v hojném množství holdovalo i alkoholu. Podnikatel je tak nyní obžalovaný hned ze tří trestných činů, a to kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a přečin podávání alkoholu dítěti. A pokud je soud uzná vinným, hrozí mu až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Zlínská krajská policie si v minulých letech několikrát „posvítila“ na podobné podniky a řadu z nich se jim podařilo zavřít a jejich majitele usvědčit. Například letos v lednu zlínská policie zatkla devětačtyřicetiletého muže, který si přímo v krajském městě pronajal dům a v něm pak necelé dva roky provozoval nevěstinec.

„Ženy ve věku od dvaceti do čtyřiačtyřiceti let do tohoto privátu zlákal pod příslibem vysoké finanční odměny a pružné pracovní doby. Po domluvě bylo možné sjednat také eskort, kdy si zákazník vybral dívku z podniku, zaplatil stanovenou sumu a taxikář mu ji přivezl na domluvené místo,“ uvedla letos v lednu mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Podnik zřejmě dobře vynášel, protože při domovní prohlídce policie našla v pronajatém domě elektroniku, účtenky a takřka dva miliony korun v hotovosti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x