Hejtmanův pohár si odnesla Základní škola Slavičín – Vlára

ZLÍNSKÝ KRAJ – Přesně 2 814 žáků z 12 škol ve Zlínském kraji se zúčastnilo třetího ročníku sportovně dovednostní soutěže Hejtmanův pohár. Cílem soutěže je u dětí a mládeže podpořit zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí zlínského hejtmanství Renata Janečková.

Hejtmanův pohár je soutěž, ve které spolu zápolí jednotlivé školy a jejich žáci ve zdolávání dráhy sportovních dovedností, tzv. opičí dráhy. Zapojit se mohou všechny základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií z každého kraje České republiky. Základním stavebním kamenem je soutěžní aplikace, díky které nemusí školy nikam jezdit a mohou tak zapojit všechny žáky školy v hodinách tělesné výchovy. Školy kromě bodů za dosažené časy získávají body hlavně za zapojení co největšího počtu žáků, za zasílání fotografií a videí ze zdolávání dráhy a za plnění takzvaných Hejtmanských výzev, což jsou speciální úkoly, které mimo jiné soutěž propojují i s hodinami českého jazyka, výtvarné východy a dalších předmětů.

Pořadí škol ve Zlínském kraji bylo letos následující: První místo získala Základní škola Slavičín – Vlára, na druhém se umístila Základní škola Slušovice a třetí vybojovalo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín.

Nejlepší školy v každém kraji vyhrávají hodnotné ceny: První místo v kraji – 10 tisíc korun a originální Hejtmanův pohár, druhé místo – poukaz na nákup sportovního vybavení do obchodu Hervis v hodnotě čtyř tisíc korun a třetí místo poukaz na nákup sportovního vybavení do obchodu Hervis v hodnotě tisíc korun.

„Ve všech třech ročnících se celkem zapojilo 570 škol a více než 159 600 žáků. Přes 630 tisíc korun bylo rozdáno v hotovosti nebo formou poukázek,“ informovala Janečková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x