Zlínský kraj chce dát 24 milionů na podporu cestovního ruchu

ZLÍNSKÝ KRAJ – Skoro 24 milionů korun chce dát Zlínský kraj na podporu cestovního ruchu. Peníze mají jít na projekty centrály cestovního ruchu, cyrilometodějské stezky i Baťův kanál, sdělil serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového střediska krajského úřadu.

Přidělení dotací nebo návratné finanční pomoci pro organizace projednali radní a doporučili to schválit zastupitelům. „Zastupitelům jsme doporučili schválit dotaci 1,3 milionu korun na vytvoření nového webu Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. Stávající web vznikal v letech 2006 až 2008 a z dnešního pohledu je i přes několik provedených vylepšení technicky i informačně nevyhovující,“ uvedl krajský radní Jan Pijáček.

Podle něj je potřeba web nový. „Musí mít novou strukturu, která se stane moderním nástrojem pro propagaci cestovního ruchu ve Zlínském kraji,“ uvedl Pijáček, který je zodpovědný za cestovní ruch.

Radní podpořili i plánovaný projekt centrály nazvaný Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění. „Zaměřen má být na propojení zajímavých míst kulturního dědictví a přírodních atraktivit ve Zlínském a Trenčínském kraji. Půjde zejména o národní kulturní památky a památky UNESCO, okrasné zahrady, zámecké parky a lesoparky. Počítá se přitom i s místy méně známými, opomíjenými a nedostatečně propagovanými,“ popsal Vandík.

Podle něj vzniknou turistické itineráře, jejichž součástí budou také tipy k poznání tradičních kulturních a folklorních akcí na obou stranách hranice. „Co se týká činnosti Evropské kulturní stezky sv. Cyrila a Metoděje, podpořili radní projekt tohoto zájmového sdružení zacílený na posílení partnerství a aktivní sítě odborníků pro další rozvoj Cyrilometodějské kulturní stezky,“ doplnil Vandík.

Rada také zastupitelům doporučila schválit poskytnutí jednoho milionu korun na provozní výdaje Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě, 400 tisíc korun Klubu českých turistů na údržbu a obnovu sítě turistických značených tras na území Zlínského kraje a 2,4 milionu korun na zajištění fungování všech čtyř destinačních managementů cestovního ruchu ve Zlínském kraji.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x