Úly i s včelami se staly terčem zájmu zlodějů

UHERSKOBRODSKO - Uherskobrodsko se potýká se zloději včelích úlů. Lapkové je kradou i se včelstvem, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Další oznámení o krádeži úlů včetně včelstev přijali v těchto dnech uherskobrodští policisté. Tentokrát zloděj řádil u Hradčovic v části zvané Rovná Hora. K události mělo dojít někdy v době od 19. listopadu do 11. prosince.

„Zloděj z volně přístupného stanoviště včelnice ukradl celkem tři sestavy úlů včetně tří zazimovaných včelstev. Majiteli tak vznikla škoda, která je předběžně odhadnuta na osmnáct tisíc korun,“ poznamenala Milena Šabatová. Zloděj je nyní podezřelý z trestného činu krádež, za který mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. „Pokud by měl někdo k tomuto případu jakékoliv informace, nechť je neprodleně sdělí na nejbližší policejní oddělení nebo nám je zavolá na linku 158,“ doplnila policejní mluvčí.

Na Slovácku rozhodně nejde o první či ojedinělý případ. Včelí úly jsou tu středem zájmu zlodějů už nějaký čas. Jen na Uherskobrodsku evidují policisté v letošním roce už pět podobných krádeží.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x