Zlínské organizace pečující o handicapované a nemocné se dočkaly finanční podpory

ZLÍN - Téměř 354 tisíc korun nadělila pod vánoční stromeček potřebným lidem zlínská společnost HP TRONIC. Při tradičním předvánočním jarmarku v sídle firmy předal v pátek obchodní a marketingový ředitel firmy František Mikoška symbolické šeky zástupcům tří zlínských organizací – Educo, Handicap a Alzheimercentrum, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí HP Tronic Martina Žáčková.

„Educo a Handicap, které se starají o znevýhodněné děti a zdravotně postižené, podporujeme již delší dobu, Alzheimercentrum zaměřené na stále spíše opomíjenou oblast seniorů nově od loňska. Částku 300 tisíc korun jsme jim věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 53 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou tomboly,“ popsal František Mikoška.

Věnované prostředky umožní organizacím financovat řadu projektů. „Letos jsme díky daru našim klientům dopřáli týdenní dovolenou snů. Totéž plánujeme i příští rok, kdy je vezmeme na týden do jižních Čech. Podpoříme i hiporehabilitační pobyt a naše přepravní služby pro vozíčkáře. Finanční dar nám opravdu velmi pomáhá,“ uvedl Aleš Chudárek z Handicapu. Organizace podporuje pracovní a společenské aktivity lidí se zdravotním postižením. Nyní se stará o 100 klientů, dalším šedesáti poskytuje přepravní služby a dvaceti osobní asistenci.

Zlínské Alzheimercentrum, poskytující sociální a zdravotní péči seniorům, si díky loňskému příspěvku pořídilo elektrický zvedák pro přemisťování klientů z lůžka na vozík. „Staráme se o 92 klientů, takže nám toto zařízení velmi pomáhá v práci. Zájem o naše služby stále roste, proto v příštím roce rozšíříme centrum o další část pro 60 klientů a finanční dar použijeme na její vybavení. Daru si nesmírně vážíme,“ dodala Helena Nováková z Alzheimercentra.

Středisko rané péče Educo, poskytující terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, peníze stejně jako letos využije na víkendové setkání svých klientů. „Pro rodiny je to velký přínos. Část peněz také chceme použít na nákup nového auta,“ doplnila Dagmar Machová z organizace Educo. Jejích šest pracovníků navštěvuje ve Zlínském kraji celkem 110 rodin a ročně najezdí 60 tisíc kilometrů.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, tímto způsobem věnovala společnost HP Tronic již potřetí. „I naši partneři tento přístup oceňují a podporují nás. Určitě v tom budeme pokračovat i v budoucnu,“ uzavřel generální ředitel společnosti Daniel Večeřa.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x