Sbírka klíčů na stavbu památníku Sametové revoluce byla prodloužena

UHERSKÝ BROD - Až do 15. ledna byla prodloužena sbírka klíčů, kterou vyhlásila brodská radnice. Původně měla skončit poslední prosincový den loňského roku, serveru Zlin.cz to za brodskou radnici sdělila Veronika Valášková.

Z klíčů, které se městu podaří vybrat, bude zhotoven památník Sametové revoluce. Lidé díky prodloužení sbírky mají ještě posledních pár dní na to, aby se zbavili klíčů, které už nepotřebují, a přitom pomohli dobré věci.

„U Muzea J. A. Komenského se již uskutečnila vzpomínková pietní akce, jejíž součástí bylo odhalení dočasné pamětní desky. Pamětní deska obsahuje výrazné zvolání Ne komunismu a odkazuje na odvážného mluvčího Stanislava Zajíčka. Místostarosta Jan Hrdý poté vyhlásil sbírku klíčů (symbolu Sametové revoluce), z nichž bude zhotoven památník Sametové revoluce. Sesbírané klíče budou výtvarně zpracovány do uměleckého díla. Na něm bude poté pamětní deska umístěna trvale,“ vysvětlila Valášková.

Dílo by mělo být dokončeno a předáno veřejnosti nejpozději do konce letošního srpna. Sběrné boxy najdou zájemci o sbírku v Městském informačním centru (Dům kultury), v administrativní budově úřadu (tzv. kachlíkárna), v ZŠ Mariánské náměstí, ZŠ Pod Vinohrady, ZŠ Na Výsluní, Gymnáziu J. A. Komenského, Střední škole – Centru odborné přípravy technické (Vlčnovská), Střední průmyslové škole a Obchodní akademii (Nivnická), na Středním odborném učilišti (Svatopluka Čecha) a v Základní umělecké škole.

 

--> --> --> --> -->