Oslavy 100. výročí vzniku Československa budou ve Vizovicích velkolepé, dorazí i Ondřej Havelka

VIZOVICE - Výstava dobových fotek, kronik, hraček či ukázka videí, ať už z návštěvy prezidenta Osvoboditele T. G. Masaryka ve městě nebo ze života občanů od roku 1918. To vše a ještě mnohem víc se uskuteční na podzim ve Vizovicích v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa, serveru Zlin.cz to sdělila Gabriela Netopilová Sluštíková.

„Zatím je vše ve fázi příprav a domlouvání. Ale rozhodně se je na co těšit. Vrcholem oslav bude vystoupení Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Koncert se uskuteční 21. října,“ uvedla místostarostka Alena Hanáková.

Program se připravuje tak, aby si na své přišli malí i velcí. Děti by si třeba mohly vyzkoušet různá dobová a dnes již takřka zapomenutá řemesla. Dospělí by se zase mohli kochat pohledem na historické automobily a motocykly.

Oslavami budou žít celé Vizovice. Akce se tak neplánují třeba jen na náměstí či v domě kultury. Radnice chce spolupracovat s vizovickým zámkem, v úvahách je i slavnostní mše v kostele sv. Vavřince.

„Oslavy hodláme koncipovat tak, abychom toto významné výročí připomínali různými akcemi celý podzim,“ dodala místostarostka s tím, že o programu a jeho přípravách bude město pravidelně informovat.

Československo bylo vyhlášeno 28. října 1918. Jeho hranice byly vymezeny mírovými smlouvami a z nich vycházejícími rozhodnutími v rámci versailleského mírového systému.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x