Zápis dětí do městských škol ve Zlíně bude v dubnu a do školek v květnu

ZLÍN – Ve Zlíně bude zápis dětí do prvních tříd základních škol zřizovaných městem 6. dubna. Do mateřských škol města se zápis uskuteční 15. května, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Krom škol zřizovaných městem se zápis 6. dubna týká i Církevní základní školy a mateřské školy Zlín. Zápis bude od 13.00 do 18.00 s výjimkou školy v Kvítkovické ulici, kde bude možné s dítětem přijít od 8.00 do 16.00. „Bližší informace uvedeme na plakátech a letácích, které vyvěsíme v aktuálním termínu na jednotlivých školách,“ informoval vedoucí odboru školství magistrátu Milan Smola.

Registrace dětí v elektronickém systému, který se v posledních letech při zápisech využívá, bude možná od 19. března do 5. dubna. „Známý je už i termín zápisu dětí k předškolnímu vzdělávání v mateřských školách zřizovaných městem. Bude 15. května od 8.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.00. Stejný termín se týká i Církevní základní školy a mateřské školy,“ dodal Dvořák.

Provést registraci dětí v elektronickém systému bude možné od 16. dubna do 14. května. „Letos čekáme u zápisu do základních škol kolem 700 dětí. Do školek asi 730 dětí a je pravděpodobné, že všechny v městských školkách umístíme. Kapacity jsou dostačující,“ upozornila náměstkyně primátora pro oblast školství Kateřina Francová. Město v minulých letech navýšilo počet míst ve školkách na 2467. Zlínské školky nyní navštěvuje 2295 dětí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x