Alkohol za volantem a žádné doklady – to byl minulý týden z pohledu policistů na Slovácku

SLOVÁCKO - Usednout za volant bez řidičského průkazu nebo pod vlivem alkoholu se v uplynulém týdnu odvážilo hned několik řidičů. O případech informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Milena Šabatová.

„Třiačtyřicetiletý muž usedl v pátek ráno za volant vozidla Mazda. Jeho jízdu ukončili policisté z Uherského Ostrohu ihned poté, co v dostupné evidenci zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro skupinu „B“. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy,“ popsala policistka.

Dalšího výtečníka zastavila v neděli policejní hlídka v Bojkovicích. Pětadvacetiletý řidič vozidla Audi při silniční kontrole nepředložil řidičský průkaz, neboť má vysloven zákaz řízení, a to až do května tohoto roku. Vyslovený zákaz řízení nebránil v jízdě ani šestadvacetiletému muži z Uherskobrodska. Ten si s vozidlem značky Jaguar přijel natankovat na benzinovou čerpací stanici, jakoby se nic nestalo. Ve čtvrtek mu policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Alkoholem se nezdráhal posilnit dvaadvacetiletý řidič vozidla značky Audi. V úterý ráno ho zastavila policejní hlídka v ulici Šafaříkova v Uherském Hradišti. Poté, co předložil doklady, se podrobil dechové zkoušce. Ta ukázala hodnotu 1,46 promile alkoholu.

Ve čtvrtek večer popíjel alkohol také devětadvacetiletý muž. I on se zachoval velmi nezodpovědně a usedl za volant. Poté ve Fiatu projížděl uherskobrodské ulice. Policisté mu v dechu naměřili 1,35 promile alkoholu. „Oběma řidičům jsme zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Za jejich jednání jim hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let,“ doplnila Šabatová.

Pozitivní orientační test na drogy vyšel jednadvacetiletému řidiči Fabie. Policejní hlídka muže zastavila v sobotu hodinu po poledni v Uherském Brodě. Muž se k užití drogy přiznal. Lékařské vyšetření ve zdravotnickém zařízení však odmítl.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x