Komu vadily včely? Vandal v akci. A v hledáčku policie

PŘÍLEPY - Šok a oči pro pláč. A to doslova. Když totiž uviděl pan Michal Říha, jak mu někdo "uklidil" jeho třicet úlů s včelstvy nedaleko Přílep na Kroměřížsku, bylo mu podle vlastních slov opravdu do breku.

Někdo zatím neznámý mu vyvrátil všechny včelí příbytky. Poházel je po zemi a za tmy zmizel. Mnoha z probuzených drobných obyvatelek ve zmatku vyletělo ven a prostě umrzlo.

Chovatel teď musí čekat do začátku dubna, až včelky vyletí – nebo kvůli vandalům taky nevyletí – do přírody. Zjistí, kolik mu jich vlastně zbylo. Teď to poznat nelze.

Případem se zabývá i policie a ta podle mluvčí Moniky Kozumplíkové určí trestně právní klasifikaci, až bude znát rozsah škod.

Video

Ty se mohou v případě, že včely nepřežijí, vyšplhat až lehce pod hranici čtvrt milionu korun.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’94206′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1839‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚94206‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x