Nejstarší bikemaraton v Čeku oslaví v Holešově čtvrt století

HOLEŠOV - V Holešově se v termínu 30. června až 1. července uskuteční jubilejní 25. ročník Bikemaratonu Drásal České Spořitelny. Jde o jeden z nejkultovnějších cyklistických závodů na horských kolech v České republice, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí holešovské radnice Hana Helsnerová.

Historie tohoto závodu sahá až do roku 1993, kdy se jel v Hostýnských vrších takzvaný nultý ročník. Tradiční trasa dlouhá 178 kilometrů je zařazena do mezinárodního kalendáře UCI jako závod kategorie maratonů World Series. Znamená to větší zájem o závod u zahraničních týmů a závodníků. Zároveň tak plní podmínky pro žádost o pořadatelství Mistrovství světa nebo Evropy v maratonu.

Na další novinku se mohou těšit závodníci na ultramaratonské trati Force Obr Drásal. K příležitosti 5. ročníku zařazení trasy do závodu připravili pořadatelé trasu dlouhou 200 kilometrů s převýšením neuvěřitelných šest tisíc metrů. Trasa se uchází již podruhé o pořadatelství Mistrovství ČR v ultramaratonu. K trase na 117 kilometrů a extrémnímu Force Obr Drásalovi se v sobotu připojí i oblíbené dětské závody – Junior Trophy. Sobotní program slavnostně ukončí koncert a ohňostroj.
Nedělní program nabídne celkem tři trasy. Oblíbenou trasu B na 55 kilometrů, kratší trasu C na 37 kilometrů a Fitness jízdu na 15 kilometrů. Již několik let je závod součástí cyklistického seriálu Kolo pro Život.

„Do organizace závodů se mohou zapojit také dobrovolníci. Pro zdárný průběh těchto závodů je potřeba minimálně 300 dobrovolných pořadatelů. Požadované činnosti spočívají například v obsluze na občerstvovacích stanicích, pořadatelské činnosti v místě startu a cíle. Poptávka je také po regulovčících po trasách závodů. Nabídnuta je finanční odměna a vzhledem k výročnímu čtvrtstoletí také jubilejní ,drásalovské´ triko,“ dodala Helsnerová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x