Do doplňovacích voleb do Senátu PČR se ve Zlíně přihlásilo devět kandidátů

ZLÍN - Celkem devět přihlášek k registraci k doplňovacím volbám do Senátu obdržel Magistrát města Zlína. Ve volebním obvodu číslo 78 se sídlem ve Zlíně se tedy s velkou pravděpodobností budou voliči rozhodovat mezi devíti kandidáty, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V následujících dnech musejí zaměstnanci zlínského magistrátu přihlášky přezkoumat, tedy prověřit, jestli všichni kandidáti předložili všechny zákonné náležitosti jako například jméno a příjmení, věk, povolání kandidáta, jeho doklad o státním občanství, podpis zmocněnce politické strany či uskupení atd. „Ty, jejichž přihlášky by obsahovaly formální chyby, vyzveme prostřednictvím zmocněnců k odstranění chyb,“ poznamenal za zlínský magistrát Tomáš Lang.

Nejpozději ve čtvrtek 19. dubna vydá magistrát rozhodnutí o registraci, respektive odmítnutí přihlášky k registraci. Až tento den bude moci úřad oficiálně sdělit konkrétní jména kandidátů. Neoficiálně jsou však známa už dnes. Za STAN bude kandidovat zlínský primátor Miroslav Adámek, za KDU-ČSL krajská radní Michaela Blahová, hnutí ANO bude hájit lékař Michal Filip, za Piráty kandiduje novinář Aleš Fuksa, za ČSSD chirurg Radim Jünger, za SPO lékař Lubomír Nečas, za KSČM zlínský zastupitel Radomír Rafaja, za SPD hydrolog a krajský zastupitel Zdeněk Vacek a za uskupení Senátor 21 se o přízeň voličů bude ucházet daňový poradce Tomáš Goláň.

Losování čísel, kterými budou označeny hlasovací lístky kandidátů, se uskuteční v pondělí 23. dubna. Doplňovací volby do Senátu se budou konat v pátek 18. a sobotu 19. května (případné druhé kolo pak 25. a 26. května).

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x