Do Velkých Karlovic míří špičkoví kardiologové

VELKÉ KARLOVICE - V sobotu 9. června se sjedou kardiologové a internisté ze Zlínského kraje do Velkých Karlovic. Začne tam totiž 17. ročník celokrajské konference Valašské srdce, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Celokrajskou konference Valašské srdce pořádá již od roku 2002 Kardiovaskulární centrum Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Konferenci každoročně navštíví na 120 lékařů, záchranářů i kardiologických sester. Mezi přednášejícími se objeví kromě odborníků z kardiovaskulárního centra Krajské nemocnice T. Bati také kardiologové z jiných zdravotnických zařízení, například z FN Olomouc, FN Hradec Králové nebo z brněnského Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie. „Účastníci konference se seznámí s novinkami v akutní kardiologii, kardiochirurgii, arytmologii nebo léčbě srdečního selhání, a to nejen z pohledu lékařů kardiocenter, ale i z pohledu lékaře zdravotnické záchranné služby,“ uvedl primář Kardiologického oddělení zlínské nemocnice Zdeněk Coufal.

O akci je mezi odborníky velký zájem. „Ze začátku jsme hlavně chtěli seznámit lékaře v regionu s tím, co může naše kardiocentrum nabídnout. Postupně jsme tématiku rozšířili na všechny hlavní směry kardiologie a kardiochirurgie a začali jsme zvát špičkové odborníky z této oblasti,“ vysvětlil primář Coufal a dodal, že vzájemné setkání je velmi inspirativní a přínosné i proto, že řeší ožehavé oblasti veškeré kardiologie s důrazem na každodenní praxi.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x