Policie už na počátku Masters of Rock řešila krádeže

VIZOVICE – Několik oznámení o vykradení stanu nebo osobního auta řešila policie na počátku Masters of Rock, který se koná od čtvrtka do neděle ve Vizovicích. Řidiči se nevyhnuli ani více než desítce přestupků v dopravě, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policisté už první den festivalu ve čtvrtek ráno přijali sedm oznámení o vykradení stanu a jedno oznámení o vykradení auta. „Zloděj ze stanů vzal především mobilní telefony a peníze včetně peněženek. Z jednoho stanu vzal šortky, ve kterých byl klíč od auta. Z něj pak ukradl mobilní telefon, power banku a peníze,“ uvedla Kozumplíková.

Jednadvacetiletý muž ze severní Moravy přišel podle ní o luxusní mobilní telefon a 5000 korun. „Celkem mu vznikla újma 19 tisíc korun. Ostatní okradené zloděj připravil o 1000 až 5000 korun,“ informovala Kozumplíková.

Z auta zaparkovaného v centru Vizovic vzal zloděj po rozbití předního okna peněženku včetně dokladů a platebních karet, mobilní telefon a příruční pokladnu. „Osmatřicetiletého muže z Olomoucka tím připravil o více než 12 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Policisté také kontrolují dopravu, kde zjistili už několik přestupků. Před druhou hodinou ranní zastavila na silnici ze Zádveřic do Vizovic pětatřicetiletého cyklistu, který neměl osvětlení ani reflexní prvky, ale řídil také pod vlivem alkoholu. „Policisté mu naměřili 1,44 promile alkoholu,“ dodala Kozumplíková.

Policie nabádá lidi k obezřetnosti. „Ať si každý dává pozor na peníze, doklady i mobilní telefon. Tyto věci by měl mít každý u sebe a ne ve stanu,“ doplnila mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x