Radní Otrokovic umožní politikům reklamu na městských pozemcích

OTROKOVICE – Politické subjekty mohou k propagaci před říjnovými komunálními volbami využít pozemky Otrokovic. Na ně mohou umístit až pět kusů reklamních zařízení, rozhodli o tom radní města, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Radní nastavili stejné podmínky pro všechny volební strany při projednávání žádosti jednoho politického subjektu o umístění propagačních stojanů na pozemcích města. „Volby budou 5. a 6. října. Více než měsíc předem mohou kandidující subjekty rozšířit svou kampaň i na městské pozemky. Musí ale respektovat nastavená pravidla,“ uvedla Stehlíková.

Podle ní nesmí reklamní zařízení snížit rozhled v křižovatkách a ohrozit bezpečnost a plynulost silničního provozu nebo ohrozit zdraví lidí. Umístění musí respektovat předpisy a nařízení Otrokovic o zákazu reklamy na některých veřejně přístupných místech. Reklama nesmí být ani blízko volebních místností. „Nejdříve bude možné reklamní zařízení umístit od 1. září a doba nesmí přesáhnout 31 dní. Maximální rozměr reklamního zařízení jsou tři metry čtvereční,“ doplnila Stehlíková.

Strana musí za reklamu zaplatit a po ukončení uvést pozemky do původního stavu. „Pokud chtějí volební strany využít možnosti své reklamní kampaně za stanovených podmínek, je nutné zaslat městu písemnou žádost se základním popisem reklamního zařízení a zákresem plánovaného umístění na pozemcích města. Konkrétní místa vyhodnotíme a žadatele vyrozumíme,“ řekla vedoucí odboru majetko-právního Jaroslava Zimáková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x