Zlínská zoo chystá na víkend ranní návštěvu i festival piva

ZLÍN – Ranní návštěvu i festival regionálních pivovarů chystá na víkend zlínská zoo. Pivo bude možné ochutnat po oba dny, ranní návštěva je v plánu v sobotu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Pokladna v zooshopu u hlavního vstupu bude v sobotu otevřená už od 6:00, od kdy se lidé budou moct podívat po zahradě a především do expozice kiviho. „Po úhradě běžného vstupného si mohou zájemci vychutnat procházku probouzejícím se areálem zahrady a zůstat u nás třeba až do odpoledne,“ uvedla Bujáčková.

Podle ní by lidé měli zavítat do australské oblasti za kivim. „Náš sameček se jmenuje Gery. Od 6:30 do 8:30 tam bude k dispozici průvodce, který nabídne spoustu zajímavých informací nejen o Gerym,“ dodala Bujáčková.

Kivi hnědý je nelétavý novozélandský opeřenec. „Chováme ho jako první a jediná zoo v České republice. Expozici jsme otevřeli loni v červenci. Sameček je daleko aktivnější spíš v ranních hodinách. Do osmé hodiny je velká šance uvidět ho v expozici,“ řekla Bujáčková.

Už popáté uspořádá zoo v sobotu a neděli na velké louce poblíž expozice klokanů festival regionálních pivovarů. „Příchozí se mohou těšit na piva ze čtyř pivovarů, ale i grilované speciality, domácí udírku, guláš a špízy ze zvěřiny. K poslechu a tanci zahraje zlínská kapela Jazzbook. Každý den se začíná v 11:00,“ doplnila Bujáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x