Brodské učiliště má nové sportoviště za devět milionů

UHERSKÝ BROD – Nové multifunkční sportoviště za devět milionů korun má Střední odborné učiliště Uherský Brod. Vzniklo rekonstrukcí a rozšířením starého nevyhovujícího hřiště vedle budovy domova mládeže, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Investorem akce byl Zlínský kraj, který je zřizovatelem školy. „Děkuji panu řediteli a celému jeho týmu, že dokáže každý rok pro učiliště i celé město vymyslet něco nového a přínosného. Nové hřiště vypadá moc krásně a přímo láká k tomu, aby si šel člověk hned zasportovat,“ uvedl náměstek hejtmana Jiří Sukop, který se slavnostního otevření sportoviště zúčastnil společně s krajským radním pro mládež a sport Miroslavem Kašným.

Nové hřiště je na fotbal, volejbal, basketbal i další míčové hry. „Bude sloužit nejen při hodinách tělesné výchovy, ale také žákům ubytovaným v domově mládeže a v případě volných kapacit i široké veřejnosti,“ uvedl Vandík.

Součástí nového sportoviště je i minigolfové hřiště. „Vybudované byly také nové chodníky a veřejné osvětlení,“ doplnil Vandík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x