Vsetínská konference se bude věnovat moderním trendům v hojení ran

VSETÍN - Moderním trendům v hojení ran se bude věnovat odborná konference Vsetínské nemocnice, která se uskuteční ve čtvrtek 4. října od 12.00 hodin v kině Vatra ve Vsetíně. O své zkušenosti v oblasti hojení ran se s návštěvníky konference podělí zdravotníci ze Zlínského kraje i dalších nemocnic, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Významným hostem konference bude profesor Luboš Sobotka s přednáškou o biologickém přístupu k hojení ran. „Profesor Sobotka je uznávaným odborníkem v dané oblasti, členem zahraničních lékařských společností. Ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kde řadu let působil, se podílel na vzniku III. interní kliniky, zaměřené na metabolickou péči o starší nemocné. Věnuje se komplexnímu přístupu k léčbě, který zahrnuje i rehabilitaci, regeneraci organismu a zhojení ran,“ poznamenala Dana Lipovská.

Další odborníci ze všech čtyř nemocnic Zlínského kraje budou prezentovat mimo jiné zajímavé kazuistiky, zkušenosti z využití moderního krytí rány, léčbu defektů dolních končetin nebo syndrom diabetické nohy a mnoho dalšího.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x