Jak Monika prodloužila sezónu houbařů

VÍTOVÁ - Měla to být už jen podzimní procházka suchým a pomalu se k spánku ukládajícím, usínajícím lesem. Ale Zlíňanka Monika si řekla: co kdyby... A  rodinná vycházka s košíkem v záloze dopadla velkým houbařským úspěchem.

V posledních týdnech si už velká většina i těch nejpravověrnějších houbařů stýská na sucho. A když je v lese sucho, tak to žádné podzimní hody až na pár václavek jaksi být nemůžou.

Jsou ale místa, kde se drží vlhkost a právě na to vsadila šikovná čtrnáctiletá houbařka. Když začala mít mokré boty, přišla nefalšovaná báječná půlhodinka, kdy stačila zaplnit celý koš.

A výhradně pravými hřiby z listnatého lesa. V čase, kdy už se to opravdu nedalo čekat.

„Nejvíc se povedl jeden, který jsme si doma zvážili a vyfotili. Klobouk měl v průměru přes sedmnáct centimetrů, vážil téměř půl kila,“ konstatovala spokojená Monika.

A vlastně tak nalila naději do žil těm, kteří ještě na krásné úlovky z podzimního lesa úplně nerezignovali.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’159980′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2150‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚159980‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x