Minipivovary na Zlínsku – maxi požitek I.

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský pivař není už dávno odkázán na piva z průmyslových pivovarů či omezenou nabídku řemeslných piv v lahvích. Vlastní čerstvě natočené pivo v okolí nabízí hned několik soukromých pivovárků, které vaří v malém množství skutečně velká piva. Dnes vás tedy nalákáme k návštěvě prvních tří.

Pivovar Malenovice

Pivovárek byl něco jako pionýr mezi zlínskými minipivovary.  Pohnutkou k jeho založení byla záliba jednatelů v řemeslných pivech z minipivovarů a jejich nedostupnost v blízkém okolí. Vznikl v Sazovicích na přelomu let 2007 a 2008, ale zanedlouho se usídlil v malenovickém podhradí i s příjemnou hospůdkou, kde vám načepují lahodná piva značky Zlínský švec. Vyzkoušejte nefiltrovanou desítku, 11° světlý či polotmavý ležák, 13° speciál Citra či 13° tmavý speciál.

Rodinný pivovar Vraník

V Trnavě u Zlína se vaří pivo Vraník od roku 2014, a to přímo v hospodě vyhlášené svými tradičními specialitami. K nim jsou na čepu připravené hýčkat vaše chuťové buňky například 10° výčepní světlá, 11° světlý ležák, mimo jiné získal ocenění Perla Zlínska, 11,5° hořká IPA či 12° Premium speciál. Za ochutnání určitě stojí také různé výjimečné speciály, jako třeba 11° Májový ležák, který už teď zraje ve sklepě.

Harley Pub

Minipivovar, restaurace a muzeum pyšnící se největší sbírkou Harley Davidsonů ve střední Evropě – to vše najdete pěkně pohromadě v Otrokovicích kousek od vlakového nádraží. Toto místo byste neměli na své pivní pouti určitě minout. Odměnou vám budou světlá piva 10° Topper, 11° Scat či 12° Shovel, polotmavá jedenáctka Panhead nebo tmavá královská třináctka King.

Pivovar Chmelnice

Také Napajedla se pyšní vlastním minipivovárkem, který je vyhledávaným odpočivadlem pro nadšené cyklisty – městem totiž probíhá frekventovaná cyklostezka Baťův kanál. V restauraci se zahrádkou a dětským hřištěm vám půjčí nářadí na seřízení kola, pumpičku i lékárničku a načepují některý ze svých pokladů: 11° polotmavý nebo 12° světlý Chmelničák.

Další tipy na pivní turistiku po malebném zlínském okolí pro vás připravujeme zase na příště, těšte se a na zdraví!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x