Zvěřinec chystá Zlínské poSVÍCENÍ

ZLÍN - Není posvícení jako posvícení. Světelné site-specific instalace, hudební performace a další produkce živého umění. Tak to bude vypadat 24. listopadu v okolí Zlína díky akci Zlínské posvícení, kterou pořádá spolek Zvěřinec.

Hlavní náplní tohoto svátku je především oslava konce podzimu, začátku zimy, ale i světla, posvícení a blížícího se zimního slunovratu. Tato open air událost se uskuteční v okolí říčky Dřevnice. Za myšlenkou této akce stojí spolek Zvěřinec, jehož členové jsou rodáci ze Zlína zabývající se širokým spektrem kulturního světa. Uskupení filmařů, divadelníků, scénografů, techniků, produkčních a muzikantů se pokusí ukázat, že dlouhé zimní večery nemusí být překážkou kulturně-společenského života v městských ulicích. Zvěřinec si chce doslova posvítit na život ve městě a spojit ho s tvořivou činností.

Tato jedinečná světelná akce odstartuje od 15 hodin v Sadu Svobody kolem zlínského zámku. Těšit se můžete na multifunkční světelné instalace reagující na prostor, prostředí i diváka. Dále uvidíte stínové divadlo s představením Třicet šest dramatických situací nebo lampionový workshop. Po setmění bude následovat komentovaná prohlídka jednotlivých stanovišť, která vyvrcholí lampionovým průvodem s překvapením. Akce bude zakončena v parku vedle hospody Pod Lipami. Zde na vás bude čekat divadelní šapitó s tematickou výzdobou a hudebním programem v podobě rytmicko-experimentálního dua No.c, které bude doplněno pisničkově-alternativní skupinou Vobezbud nebo hudebnicí Jano Doe.

Přijďte se podívat na nezapomenutelnou světelnou podívanou a zpříjemnit si sobotní večer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x