Podnikatelé z Valašskokloboucka získali ocenění

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V rámci třetího ročníku Business Dinner se několik podnikatelů z Valašskokloboucka dočkalo ocenění. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Za úspěšný rozjezd podnikatelského záměru byl odměněn David Bail z Valašských Klobouk a za věhlasnou bednářskou výrobu byl vyzdvižen Josef Fryzelka z Vlachovic. Mezi inovátorskými podniky si uznání zasloužila firma Janošík okna – dveře z Valašských Příkaz a za firemní filantropii obdržela cenu firma Eurocorp z Valašských Klobouk. Speciální poděkování za osobní zasazení o projekt cyklostezky Bevlava pak náleželo Martinu Janíkovi.

„Město Valašské Klobouky uděluje podnikatelům toto ocenění jako výraz uznání za jejich úspěšnou činnost a za přínos pro rozvoj zdejšího podnikatelského sektoru. Vážíme si nejen zkušených živnostníků s dlouholetou praxí, ale také mladých podnikatelů, kteří cestu ke své vizi úspěšně startují. Naše velké poděkování a uznání patří také firmám, které na trh vstoupily s inovačními projekty a které rozvíjejí svou společenskou zodpovědnost. Jejich aktivity propagují dobré jméno našeho kraje, čehož si nesmírně vážíme,“ vyjádřila starostka Eliška Olšáková.

Mezi začínajícími živnostníky byl oceněn David Bail, a to za Fitness diář Arnold, do něhož si uživatelé mohou zaznamenávat cíle, průběh i výsledky svých fitness aktivit. Pomůcku pro zdravý životní styl vyvinul a uvedl na trh v rámci krajské soutěže start-upů Můj první milion, v níž také letos zvítězil.

Živnostníkem roku 2018 byl vyhlášen vlachovický bednář Josef Fryzelka. Rodinná firma, ve které bednářské řemeslo přetrvává už po několik pokolení, letos oslaví 90. výročí založení. „Josef Fryzelka získal již dříve také ocenění Živnostník Zlínského kraje. Po celé republice je známý díky výrobě sudů i dřevěných van, které jsou stále populárnější, například v pivních lázních. Bednářství Fryzelka je ve svém oboru jedničkou na českém trhu, takže si naše uznání a ocenění právem zaslouží,“ sdělil Petr Kozel, jednatel Valašskoklobouckého podnikatelského centra.

Další ocenění bylo uděleno firmě Eurocorp, a to za její firemní filantropii. „Firma rozvíjí svou společenskou odpovědnost směrem k podpoře společenského, kulturního i sportovního života nejen ve Valašských Kloboukách, ale v celém regionu. Tím značnou měrou napomáhá k realizaci prospěšných projektů pro vybrané cílové skupiny i veřejnost,“ podotkla starostka Eliška Olšáková.

Inovací roku byla vyhlášena pozorovatelna Durch, kterou v bělokarpatské krajině zbudovala firma Janošík okna – dveře. Autorem nápadu je Jakub Janošík, návrh pak zpracoval liberecký architekt Zdeněk Fránek. „Tato úžasná moderní architektura proslavila zdejší krajinu v Česku i v zahraničí, získala si pozornost laiků i odborníků na architekturu a vtiskla tvář i nově vznikající značce destinace cestovního ruchu Valašské Klobucko,“ poznamenal Petr Kozel.

Zvláštní poděkování za podporu rozvoje regionu pak bylo uděleno Martinu Janíkovi, a to za podporu cyklostezky Bevlava. „Martin Janík stál v roce 2010 u zrodu myšlenky cyklostezky a na svém postu místostarosty města Valašské Klobouky ji cílevědomě rozvíjel. Inicioval jednání a vzájemnou spolupráci obcí, které se do projektování a budování trasy opravdu pustily. V budoucnu se tak cyklisté budou moci projet od Ústí u Vsetína přes Valašskou Polanku, Horní Lideč, Poteč, Valašské Klobouky a Brumov – Bylnici až ke státní hranici a dále do Horného Srnie a Trenčína,“ dodala starostka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x