Unikátní hudební projekt pomůže nemocné Adélce

ZLÍN - Charitativní koncert na podporu spolku Srdce na pravém místě rozezní v pondělí 19. listopadu Velký sál Kongresového centra ve Zlíně. Začne v 19.00 hodin, serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Koncert bude společným vystoupení českého vokálního kvarteta reprezentujícího crossover žánr v hudbě Bohemia Voice a Filharmonie Bohuslava Martinů. Unikátní projekt s názvem Bernsteinovy broadwayské melodie je pořádán u příležitosti 100. výročí narození Leonarda Bernsteina. „Pokud existovala osoba, kterou lze nazvat symbolem tzv. crossover stylu v hudbě, pak jí byl právě legendární Bernstein. Ten totiž do svých kompozic zapojoval i prvky jazzu, broadwayského zvuku, gospelu nebo mše. Nerozlišoval mezi hudbou ,vážnou´ a ,populární´, ale mezi ,dobrou´ a ,špatnou´,“ řekla Elin Špidlová z Bohemia Voice. „Byl to právě Leonard Bernstein, kdo přivedl mnoho posluchačů k vážné hudbě. Jsme poctěni vzdát hold Leonardu Bernsteinovi k jeho nedožitým stým narozeninám,“ dodala Elin Špidlová.

Melodie z muzikálů a operet Candide, On The Town, Wonderful Town, Trouble In Tahiti, West Side Story zaznějí pod dirigentskou taktovkou indického maestra Debashishe Chaudhuriho. Program benefičního koncertu je v režii Steva Josephsona.

Tento benefiční koncert pořádá nezisková organizace Srdce na pravém místě na podporu rodiny Petříkových. Adélka trpí velmi vzácným genetickým Phelan McDermid syndromem. Hlavním cílem je podpořit Adélku, jejího brášku Tadeáška a maminku Broňku v jejich nelehké životní situaci a získat pro ně finanční prostředky ke koupi potřebného bytu. „Rádi spolupracujeme na tomto mimořádném koncertu, který je zároveň charitativní akcí pro podporu dobré věci,“ dodal Josef Němý, ředitel Filharmonie Bohuslava Martinů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x