Den pro Zuzanku letos podpoří i benefiční koncert

ZLÍN - Letošní Den pro Zuzanku podpoří také speciální vánoční benefiční koncert. Uskuteční se v Kongresovém centru Zlín a vystoupí na něm Dívčí pěvecký sbor Střední pedagogické školy Kroměříž pod vedením sbormistra Jiřího Jablunky, serveru Zlin.cz to sdělil Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Vánoční koncert se uskuteční 16. prosince v 15.00 hodin. Dívčí pěvecký sbor Střední pedagogické školy Kroměříž reprezentuje už několik let náš region a naši republiku na mnoha domácích i zahraničních soutěžích, kde dosáhl řady úspěchů a ocenění. „Na koncertě zazní skladby klasické, moderní a samozřejmě vánoční. Každý účastník koncertu si kromě hudebního zážitku může odnést i dobrý pocit z toho, že přispěje na dobrou věc, a to pomoc nemocným dětem,“ podotkl Fabián. Charitativní akce je totiž pořádána na podporu Dne pro Zuzanku a celý výtěžek z prodeje lístků bude věnován na dětskou onkologii. Cena vstupenky činí 95 korun.

Den pro Zuzanku se ve Zlíně koná každoročně před Vánoci na památku Zuzanky Oškerové, která v roce 2012 v necelých pěti letech podlehla akutní leukémii. Aktivita původně vznikla z iniciativy Mateřské školy Osvoboditelů, kterou Zuzanka navštěvovala. Zde každoročně organizují dobročinný jarmark, jehož výtěžek prostřednictvím nadačního fondu Krtek pomáhá klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně. Právě tam se Zuzanka během své nemoci léčila. Loni Den pro Zuzanku, kterého se zúčastnil i Vojta Dyk, vynesl rekordních 408 tisíc korun. Doposud Den pro Zuzanku vydělal dohromady asi 1,5 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x