Zlínský stacionář získal od nadace na nákup rehabilitačních pomůcek 300 tisíc korun

ZLÍN - Rehabilitační stacionář ve Zlíně získal od Nadace Naše dítě šek na 300 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to za nadaci uvedla Zuzana Šafářová.

Zlínský stacionář byl vybrán v rámci projektu Dejme úsměv dětem 2018. Jde o jediné zařízení ve Zlínském kraji, které se této podpory letos dočkalo. „Ve zlínském stacionáři budou peníze využity na nákup rehabilitačních pomůcek,“ doplnila Šafářová. Rehabilitační stacionář ve Zlíně poskytuje ošetřovatelskou, rehabilitační, poradenskou, preventivní a výchovně-vzdělávací péči dětem do 16 let s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením, s poruchou zdraví, která má vleklý průběh a potřebuje zvláštní odbornou péči s výrazným rehabilitačním zaměřením, se smyslovým postižením, s poruchou autistického spektra, sociálně či jiným způsobem znevýhodněným nebo obtížně zařaditelným v běžném předškolním vzdělávání. Kromě kvalitní základní péče nabízí stacionář i další terapie – canisterapii, hipoterapii, muzikoterapii, metodu snoezelen, Portage, koncept Bazální stimulace, inhalace, míčkování, kineziotaping, magnetoterapii a podobně.

Nadace Naše dítě se dlouhodobě zabývá podporou handicapovaných dětí a mladistvých, a to buď přímou finanční podporou rodin (single rodičů) s handicapovaným dítětem, anebo organizací, které těmto dětem poskytují své služby. V letošním 9. ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem se podařilo vybrat více než 5,2 milionu korun. Desítka vybraných rehabilitačních stacionářů si mezi sebou rozdělí částku tři miliony korun. Dalšího půl milionu korun získají dvě pražské organizace zajišťující motivační pobyty pro rodiny se zdravotně handicapovanými dětmi a pobyty volnočasové, víkendové a tuzemské ozdravné pro handicapované děti. Celkem 400 tisíc korun si mezi sebou rozdělí další dvě organizace zabývající se výcvikem psů pro postižené a zbylé peníze získá Nadace Naše dítě na pokrytí individuálních žádostí sociálně slabých rodin, které pečují o handicapované děti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x