Práce na obnově parku před Papučárnou začnou ještě letos

OTROKOVICE - Ještě v letošním roce začnou práce na revitalizaci parku před Papučárnou v otrokovické části Trávníky. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Revitalizace začne v listopadu letošního roku s předpokladem dokončení během letních prázdnin 2019. Celková cena je stanovena přibližně na 5,3 milionu korun.

Park bude vhodný k odpočinku a trávení volného času. Bude doplněn o herní prvky, aby jej mohli využít i rodiče s dětmi. „Park byl doposud využíván jako průchozí plocha do obchodního centra k domu s drobnými provozovnami. Kolem chodníků byly rozmístěny lavičky a okolí tvořila zeleň. Nový prostor svoji funkci zásadně nezmění, budou vybudována nová odpočívadla, nově vydlážděny chodníky, doplněny herní prvky pro nejmenší děti a bude obnovena zeleň. Prostor bude otevřenější, přístupnější a přehlednější,“ uvedla Alena Lacigová z odboru rozvoje města.

Nová podoba parku má poskytnout obyvatelům příjemné a bezpečné místo k odpočinku a zkultivovat další část veřejného prostoru ve městě. V původním parku se shromažďovala mládež, popíjela alkoholické nápoje, protože park skýtal nepřehledná zákoutí. Zamezit těmto aktivitám je také jedním z důvodů, proč přistoupila otrokovická radnice k revitalizaci parku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x