Kraj přispěje filharmonikům na provoz i nákup nových nástrojů

ZLÍN - Zlínský kraj se rozhodl podpořit Filharmonii Bohuslava Martinů částkou přes 25 milionů korun. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Nejen dotaci na provoz Filharmonie Bohuslava Martinů v příštím roce, ale také poskytnutí podpory na nákup hudebních nástrojů pro tento profesionální orchestr doporučuje Rada Zlínského kraje ke schválení krajskému zastupitelstvu, které bude zasedat v prosinci.

„Předkládáme Zastupitelstvu coby nejvyššímu orgánu kraje návrh na poskytnutí dotace v celkové výši 25 605 000 korun pro Filharmonii Bohuslava Martinů. Tato dotace bude z drtivé části použita na zajištění provozu této organizace v roce 2019, přičemž 700 tisíc korun z této částky je určeno na nákup nových hudebních nástrojů,“ sdělil krajský radní Miroslav Kašný, který zodpovídá za oblast kultury, spolupráci s církvemi, památkovou péči, mládež a sport a zároveň je také předsedou Správní rady Filharmonie Bohuslava Martinů.

Zřizovatelem Filharmonie Bohuslava Martinů je Zlínský kraj společně s městem Zlín a oba zakladatelé se podílejí na financování orchestru rovným dílem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x