Uherskohradišťské náměstí bude letos zdobit jedle z Vinohradské ulice

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťské náměstí bude letos zdobit jedle, která dosud rostla na soukromém pozemku ve Vinohradské ulici. Na náměstí se strom poprvé objeví ve čtvrtek 22. listopadu, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

„Ve hře byly i další stromy, ale bohužel převoz vzrostlého stromu má svá úskalí. Uvažovali jsme o několika stromech, u jednoho stromu (z místní části Vésky) nebyla možná jeho doprava z důvodu nízko zavěšených drátů elektrického vedení přes komunikaci, jinde se zase jednalo o pozemky nedostupné pro těžkou techniku,“ poznamenal Pášma.

Nakonec se tak město rozhodlo pro jedli z Vinohradské ulice, kterou je nutné pokácet kvůli tomu, že se strom nachází příliš blízko stavebních konstrukcí a elektrického vedení. „Předpokládané náklady související s instalací vánočního stromu na náměstí činí přibližně 24 tisíc korun. Zahrnuje kácení, práci jeřábu, převoz, úpravu stromu a jeho osazení, odvoz, likvidaci a další pomocné práce,“ upřesnil Pášma.

Co se týká vánoční výzdoby v centru města a místních částech, ta bude instalována v termínu 23. až 30. listopadu. Kromě hlavního vánočního stromu na náměstí bude letos nově nasvětlen také strom ve Štěpnicích. Nasvětleného stromu se dočkají také v Rybárnách, i když byl letos pro výzdobu vybrán jiný strom než v loňském roce. „Celkové náklady na montáž a demontáž vánoční výzdoby činní asi 380 tisíc korun,“ doplnil Pášma.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x