Valašskému jarmeku bude předcházet rozsvícení vánočního stromu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ještě než valašskokloboucký Valašský mikulášský jarmek v sobotu 1. prosince započne své bohaté dění, mohou se na něj lidé naladit při pátečním malém trhu spojeném se slavnostním rozsvícením vánočního stromu města. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Odpolední program v dolní části Masarykova náměstí nabídne dětská pásma i vystoupení na folklorní a lidovou notu. Mezi stánky se bude linout vůně jarmekové kyselice, horkého moštu i svařeného vína a k zakoupení budou vánoční dekorace a jiné adventní zboží. Večer už návštěvníky naláká kytarový koncert Lubomíra Brabce v kostele, vernisáže v galeriích či posezení s cimbálovými muzikami v Pastoračním domě.

„Okamžikem rozsvícení vánočního stromu města bude slavnostně zahájen letošní ročník Valašského mikulášského jarmeku, který je v řadě již sedmadvacátý. Zářící strom bude také znamením pro svatého Mikuláše, aby přišel malé i velké účastníky pozdravit,“ řekla starostka Eliška Olšáková.

Páteční trh odstartuje ve 14.00 hodin a od 15.00 hodin jej doprovodí hudební vystoupení pěveckého sboru dětí ze základní školy. Poté se představí soubor Malý Klobučánek a s čertovským rejem přispějí k jarmekovému veselí děti z mateřské školy. V 17.00 hodin se před zraky přítomných poprvé rozsvítí vánoční strom města. Své noty a nástroje si pak k mikrofonům připraví cimbálová muzika Klobučan, kterou později vystřídají Mladí muzikanti.

Galerie Vincúch v 18.00 hodin pozve příznivce výtvarného umění na vernisáž výstavy dřevomaleb Tomáše Záborce a Galerie G v 19.00 hodin slavnostně zahájí expozici fotografií Miroslava Šomana. Od 18.00 hodin také mohou lidé zavítat do sálu Pastoračního domu na posezení s cimbálovými muzikami Klobučánek a Klobučan.

Páteční jarmekový program vždy láká na velký koncertní zážitek v klobouckém kostele Povýšení svatého Kříže. Letos půjde o obzvlášť mimořádnou hudební událost, protože pozvání přijal přední český kytarový virtuos Lubomír Brabec. Jeho recitál si mohou návštěvníci vyslechnout od 20.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x