Město dokončilo obnovu multifunkčního hřiště na sídlišti Východ

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště dokončilo obnovu hřiště v ulici Sadová v Mařaticích. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Moderní multifunkční hřiště ve tvaru arény obsahuje dvě fotbalové branky s ochrannými panely, zabudovanými basketbalovými koši a výškově nastavitelnou sítí uprostřed herní plochy. Nový prostor o rozměrech 12 x 24 metrů, obehnaný mantinely, přinese možnosti sportovního vyžití dětí, mládeže i dospělých.

Povrch hřiště je tvořen z lité bezpečnostní pryže, která je vyrobena z prvotřídního polymeru. Pryž je certifikovaná pro použití na dětských hřištích a je zdravotně nezávadná. Vhodnými sporty, které zde lze provozovat, jsou basketbal, volejbal, fotbal, florbal a tenis.

Vzhledem k povrchu plochy doporučuje vedení města také vhodnou obuv: když je sucho je ideální jakákoliv hladká podrážka (sálové boty, tenisky, tenis, basket, běžecká obuv), při vlhku je dobré si obout boty s hrubší podrážkou, popř. turfy. Nevhodným obutím sportujících jsou naopak kopačky nebo jakákoliv obuv s hroty (např. tretry).

„Věříme, že inovativní víceúčelové hřiště z oceli a HDPE panelů bude stimulovat děti při objevování sportovních činností a navazování společenských kontaktů. Samozřejmě, že se zde mohou sportovně realizovat i dospívající nebo dospělí. Jde o místo pro fyzické aktivity, které stimuluje k aktivnímu a zdravému životnímu stylu,“ konstatoval starosta města Stanislav Blaha.

Moderní sportovní „aréna“ ve vnitrobloku v Sadové ulici na sídlišti Východ si vyžádala náklady 1,5 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x