Zlínský zámek bude opět patřit designerům, nebudou chybět workshopy, módní přehlídky či besedy

ZLÍN - Zlínský zámek bude po oba dny posledního listopadového víkendu patřit designerům i těm, kteří vyhledávají originální autorskou tvorbu. Dne 24. a 25. listopadu se zde uskuteční již pátý ročník Zlín Design Marketu, přehlídky kvalitních českých výrobků, serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělila Kateřina Martykánová.

Kromě možnosti nakoupit oděvy, šperky nebo designové kousky do interiéru je zde připravený i bohatý doprovodný program s workshopy, komentovanými módními přehlídkami či diskusemi s designery.

Už tuto sobotu a neděli se na zlínském zámku sejdou designeři, aby popáté představili svou originální práci široké veřejnosti. V nabídce jednotlivých tvůrců a prodejců na Zlín Design Marketu budou nevšední kousky z oblasti módy, šperků, bytových doplňků či grafiky a ručně vyráběných hraček, které se mohou stát vítanými vánočními dárky. „Cílem projektu je propojovat všechny generace a vzájemně sdílet novinky ze světa designu,“ řekla za organizátory Miroslava Ptáčková s tím, že kromě již tradičních značek bude letos zastoupena téměř polovina těch, s nimiž se zde návštěvníci setkají poprvé.

Letošní ročník více než ty předchozí klade zvlášť velký důraz na doprovodný program, do kterého se mohou návštěvníci Zlín Design Marketu osobně zapojit. Novinkou jsou recyklační workshopy, v nichž bude možné vyrobit si třeba pytlík na ovoce a zeleninu ze záclon nebo peněženky a tašky z reklamních bannerů. Další workshopy naučí, jak vyrobit grafické listy pomocí linorytu či fotoalbum s japonskou vazbou. Děti se mohou zapojit do výroby vánočních pohlednic, vánočních přání i do malování na sklo.

Inspiraci přinese program ve Velkém sále, kde budou probíhat ukázky modelů kombinující nabízené výrobky a značky, komentované módní přehlídky a rozhovory s designery o jejich tvorbě. Zajímavosti ze světa designu se neomezí jen na téma módy, ale budou se věnovat i jiným oblastem, například výrobě skateboardů.

Pátý ročník Zlín Design Marketu bude mít otevřeno v sobotu 24. listopadu od 10.00 do 20.00 hodin a v neděli 25. listopadu od 10.00 do 17.00 hodin. Vstupné na oba dny je 50 Kč, děti do 120 cm, ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma. V ceně vstupného je zahrnutý doprovodný program ve Velkém sále, výstava Jindřich Štreit a studenti Ivana Šestáková, Petra Ocelková, Dominik Bachůrek – Nechci tě ztratit, výstava fotografií Zlína od Rudolfa Červenky, hlídání dětí v herně, volný vstup na recyklační workshopy a výrobu vánočních pohlednic.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x