Ve Zlíně odstartovalo hlasování o proměně města

ZLÍN - Obyvatelé či lidé, kteří ve Zlíně studují či pracují, mají unikátní možnost spolurozhodovat o proměně veřejného prostoru - v rámci projektu participativního rozpočtu s názvem Tvoříme Zlín sami Zlíňané navrhovali, co by se mělo ve městě postavit, změnit či opravit. Rozhodnutí je tentokrát na veřejnosti, hlasování je už spuštěno, serveru Zlin.cz to oznámil Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

„Hlasování bylo spuštěno 19. listopadu a potrvá do 2. prosince. Hlasovat se může od 18 let a každý může hlasovat pouze jednou. Toto bude ověřeno unikátním kódem zaslaným na mobilní telefon,“ prozradila Kamila Gamalová, koordinátorka projektu několik podrobností k hlasování. Hlasuje se především na webové stránce www.tvorimezlin.cz. Zde hlasováním provede přehledná aplikace. Hlasovat je však možné i bez technologických zařízení.

„Nechceme, aby byl nikdo omezen. Hlasovat tak mohou i lidé bez přístupu k internetu či bez mobilního telefonu. V těchto případech se může hlasovat v městském a informačním centru nebo v kancelářích místních částí, včetně kanceláří vnitřního Zlína. Pracovníci lidem s hlasováním ochotně pomohou,“ doplnila radní Jana Bazelová.

Do konečné fáze projektu postoupilo 27 návrhů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x