Technické služby Otrokovice budou v zimě nově ošetřovat i chodník mezi Barumem a nádražím

OTROKOVICE - Téměř 100 kilometrů silnic, chodníků a cyklostezek je zahrnuto v plánu zimní údržby Technických služeb Otrokovice. Nově se budou starat i o chodník mezi Barumem a vlakovým nádražím, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Zajistit údržbu na chodnících, cyklostezkách a silnicích je jedním z důležitých úkolů Technických služeb Otrokovice v zimní sezoně. Do plánu zimní údržby je zařazena většina místních komunikací ve městě a větší část chodníků a cyklostezek.

Technické služby Otrokovice budou udržovat přibližně 49 km komunikací a 43 km chodníků a cyklostezek. „Méně důležité, tedy ne tolik využívané, cesty a chodníky budou ošetřovány až v závislosti na provozních a ekonomických možnostech. Nově budeme zajišťovat i údržbu chodníku mezi společností Continental Barum a železničním nádražím, který město Otrokovice v letošním roce převzalo do svého majetku,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

Ve skladu Technických služeb Otrokovice je na zimu 2017/2018 připraveno 300 tun posypového písku na chodníky a 50 tun soli na údržbu silnic, která je podle potřeby doplňována.
Od 16. listopadu 2018 do 1. března 2019 mají v Technických službách Otrokovice stálé zimní pohotovosti. Dvě skupiny po sedmi pracovnících mají k dispozici vhodnou mechanizaci pro zajištění kvalitní údržby chodníků a silnic. Drobným zlepšením ve strojním vybavení je pořízení nové nerezové sypací nástavby na vozidlo Multicar v hodnotě 270 tisíc korun. „V případě kalamitních situací jsou pro včasné zvládnutí údržby nasazování další pracovníci a mechanizační prostředky,“ dodal Plšek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x