Kino Hvězda v Hradišti ovládne filmový festival Malé oči

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Pátý ročník dětského filmového festivalu nazvaného Malé oči začne ve čtvrtek 29. listopadu v kině Hvězda v Uherském Hradišti. Potrvá do 2. prosince a nabídne zábavné i poučné filmy pro děti a další věci včetně minifestivalu IQ Play s hrami a hlavolamy, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Městských kin Uherské Hradiště Jaromír Orel.

Festival doputuje do Uherského Hradiště po Praze, Prostějovu, Zábřehu na Moravě a Jihlavě. „Přinese výjimečně pestrou nabídku filmů pro děti. Hvězda zahraje očekávanou českou pohádku Čertí brko, divácky úspěšná Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny i pokračování nestárnoucí klasiky Pat a Mat: Zimní radovánky,“ uvedl Orel.

Po skončení českého dokumentu Planeta Česko se budou diváci moct těšit na naučný kvíz přírodovědného centra Trnka při Domě dětí a mládeže Uherské Hradiště pro děti i dospělé. „Zábavnou formou osvěží znalosti zajímavostí a rekordů české přírody. Každý správně vyluštěný kvíz bude odměněn drobnou cenou,“ řekl Orel.

Mezi speciální projekce patří nové pásmo od Anifilmu Karkulka a sedm trpaslíků, které je v plánu 1. prosince. „Tradiční i nové pohádky, jak je neznáme, zpracovali autoři z řad nastupující generace domácích animátorů. Pásmo Pragueshorts dětem představí nejlepších deset krátkých animovaných filmů z České republiky, Litvy, Estonska, Švédska a Německa, které vybral dětský dramaturgický tým,“ informoval Orel.

Na poslední den jsou v plánu klasické Čertovné pohádky. Foyer kina zaplní putovní hravá výstava IQ Play, na které budou k vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky, Montessori pomůcky, dřevěné hračky, logické hry, stavebnice a zvětšeniny her. „Od 29. listopadu až do 5. prosince budou zájemcům všech generací za mírný poplatek k dispozici vždy od 13.00 do 20.00,“ uvedl Orel.

Městská kina připravila i interaktivní prohlídku zákulisí kina nazvanou Kino všemi smysly. V sobotu 1. prosince a v neděli 2. prosince od 13.00 se může zúčastnit veřejnost. „Školy a družiny se na ni mohou vydat po domluvě ve všední dny. Pro šikovné děti bude poslední den připraveno zábavné výtvarné odpoledne Malovásku. Děti si v něm vyzdobí trička, kalhoty, sukýnky nebo tašky spoustou různých malých i velkých očí pomocí připravených originálních razítek,“ doplnil Orel.

Uskuteční se také čtení z dvojjazyčné knihy Dráček/Little Dragon Petera Roche. Akce bude spojená s autogramiádou autora a herci Davidem Vackem a Pavlínou Hejcmanovou. „Novinková dvojjazyčnou knížka britského autora žijícího nedaleko Uherského Hradiště vyšla s ilustracemi japonské autorky Saki a v českém překladu Kateřiny Hilské,“ dodal Orel.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x